Taula de continguts

Pot ser fa uns anys que es considerés a la cambra de bany com un espai merament funcional, amb una comesa delimitada a la higiene personal. Si bé aquesta tasca segueix i seguirà vigent (com és lògic), el cert és que actualment aquest racó de la casa s’ha convertit en molt més.

Lluny queden els banys tradicionals de gresite en els quals ningú volia passar més de cinc minuts, ara es busca que sigui una estada que aporti confort, benestar i estil. En altres paraules, la teva cambra de bany ha de ser un lloc on vulguis estar i et faci sentir bé.

Sens dubte, les tendències més actuals quant al disseny de cambres de bany s’enfoquen en 3 punts principals: sostenibilitat, innovació i personalització. Això implica que l’ús d’energia i aigua sigui òptim, que estigui adaptat als últims avenços tecnològics i, per suposat, que cada petit detall sigui del teu gust a nivell estètic.

A continuació, et presentem algunes de les principals tendències actuals en banys. ¡Pren nota!

Necessites redecorar el teu bany?

Si estàs pensant a donar-li una nova vida al teu bany, no ho dubtis més, Ruminteriors és la teva millor opció. Contacta amb nosaltres i tindràs a la teva disposició un equip de professionals experts en el sector, amb anys d’experiència en la reforma integral i decoració de banys i altres espais de la llar.

La revolució de la sostenibilitat en banys moderns

No hi ha dubte que els banys moderns s’estan transformant en espais cada vegada més ecoamigables, amb la incorporació de tecnologies i pràctiques que redueixen el consum de recursos naturals.

L’elecció de materials sostenibles, l’ús d’il·luminació LED de baix consum i la instal·lació d’aixetes i dutxes amb sistemes d’estalvi d’aigua són només algunes de les eines que pots implementar per presumir d’un bany adaptat a les noves tendències de consum.

Materials ecològics: una elecció responsable

Els materials utilitzats en els banys moderns estan evolucionant cap a opcions més ecològiques. S’estan utilitzant materials reciclats i d’origen sostenible, com fusta certificada, rajoles fetes de materials reciclats i pintures no tòxiques. A més, es fomenta la reutilització i restauració de mobles i accessoris, la qual cosa no només redueix l’impacte ambiental sinó que també agrega un toc d’autenticitat al disseny del bany.

Estalvi d’ aigua: tecnologies i pràctiques a l’ alça

La conservació de l’aigua és una prioritat avui dia. La incorporació de tecnologies d’ estalvi com a vàters de doble descàrrega i aixetes amb sensors de moviment permet reduir significativament el consum sense comprometre la funcionalitat. A més, es promouen pràctiques responsables, com reparar fuites i utilitzar sistemes de reciclatge d’ aigua grisa per a reg.

baño iluminado

Dissenys minimalistes: estètica i funcionalitat en equilibri

Els banys minimalistes es caracteritzen per la seva senzillesa, la seva funcionalitat i la seva elegància. Utilitzen línies netes i formes senzilles, amb un mínim d’ elements decoratius. Això fa que el teu bany sigui un espai enlairat i ordenat, per la qual cosa el resultat és una estada molt acollidora i confortable.

Pel que fa a la funcionalitat, els banys minimalistes estan dissenyats per facilitar les tasques quotidianes. Els mobles i accessoris estan pensats per tenir un ús pràctic i eficient. Sens dubte una mostra de la cada vegada major importància del disseny d’interiors.

La paleta de colors: del neutre al toc vibrant

Els colors són un element essencial en la decoració de qualsevol espai, i el bany no és una excepció. El color pot influir en la sensació d’ amplitud, la lluminositat i l’ estil del bany. Aquestes són les opcions actuals:

  • Colors neutres: els colors neutres, com el blanc, el gris o el beix, són una opció segura si el teu bany és de petita mida. Ajuden a reflectir millor la llum i creen una major sensació d’amplitud. A més, són fàcils de combinar amb altres colors i materials.
  • Colors vibrants: els colors vibrants, com el vermell, el blau o el verd, poden afegir un toc de personalitat al bany. Tanmateix, és important utilitzar-los amb moderació per evitar que l’ espai resulti recarregat.
  • Tocs de color: si el que vols és afegir un toc de color al bany sense recarregar-lo, pots utilitzar accessoris, com tovalloles, catifes o veles.

Mobiliari i accessoris: menys és més.

Si ets una ullada a les principals revistes de mobiliari i decoració de banys, t’hauràs adonat que no destaquen pels estils sobrecarregats, en els quals cada espai ha de ser emplenat de qualsevol manera.

El mobiliari d’ un bany actual ha de respirar i apostar pel minimalisme. Assegura’t que els mobles tenen la mida adequada per a l’espai disponible i que aporten la màxima funcionalitat.

ducha minimalista
baño minimalista

Tecnologia al bany: del bàsic al luxós

Des de sistemes de calefacció controlats per aplicacions mòbils fins a miralls intel·ligents que mostren informació rellevant, la tecnologia ha elevat el nivell de comoditat i funcionalitat al bany. Aquestes són algunes de les innovacions més destacades:

Il·luminació intel·ligent: creant ambients únics

Ara és possible crear ambients únics i personalitzats mitjançant la regulació de la intensitat i el color de la llum. Els sistemes d’il·luminació LED són especialment populars, ja que permeten canviar la tonalitat de la llum per adaptar-la a diferents moments del dia o estats d’ànim.

Sistemes de so i entreteniment: relaxació a un altre nivell

Els sistemes de so integrats als sostres o parets permeten gaudir de música o podcasts mentre et submergeixes a la banyera o et prepares per al dia. A més, les pantalles de televisió o projectors discretament incorporats en el disseny del bany brinden la possibilitat de veure els teus programes favorits o seguir les notícies mentre t’arregles.

mobiliari i decoració de banys, t’hauràs adonat que no destaquen pels estils sobrecarregats, en els quals cada espai ha de ser emplenat de qualsevol manera.

El mobiliari d’ un bany actual ha de respirar i apostar pel minimalisme. Assegura’t que els mobles tenen la mida adequada per a l’espai disponible i que aporten la màxima funcionalitat.

Emmagatzematge creatiu: solucions per a espais petits

En l’actualitat, molts banys s’enfronten al desafiament de comptar amb espais reduïts, per la qual cosa l’ emmagatzematge creatiu s’ ha convertit en una necessitat. Afortunadament, hi ha solucions engincioses per aprofitar al màxim cada centímetre quadrat de la teva cambra de bany i mantenir-lo organitzat i funcional.

Prestatges flotants i emmagatzematge vertical

Els prestatges flotants són ideals per col·locar tovalloles, productes de cura personal i elements decoratius. A més, els armaris i mobles de paret proporcionen un espai addicional per guardar articles essencials sense ocupar espai valuós a terra.

Mobles multifuncionals: bellesa i practicitat

Una gran idea és optar per tocadors amb calaixos integrats que ofereixen espai per guardar cosmètics i articles de tocador. També hi ha lavabos amb encimeres d’ emmagatzematge i miralls amb compartiments ocults.