Taula de continguts

A primera vista, podries pensar que combinar dos sòls diferents dins de la teva llar és una idea estranya que difícilment pot tenir un bon resultat. No et vam mentir, això pot ser així si ho fas de qualsevol manera i sense cap mena de criteri, però…

Si segueixes una sèrie de consells bàsics, t’adones que crear diferents ambients amb el terra de casa teva pot resultar en una millor percepció de l’espai i una experiència molt agradable a la teva llar.

Sabem perfectament que triar un sol sòl per a un habitatge ja és de per si una tasca difícil. Això vol dir que triar-ne dos pot convertir-se en una tasca titànica. Però no et preocupis, amb una sèrie de consells adequats per part dels millors professionals, serà cosir i cantar. ¡Pren nota!

Necessites redecorar la teva llar?

Si estàs pensant a donar-li una nova vida a la teva llar, no ho dubtis més, Ruminteriors és la teva millor opció. Contacta amb nosaltres i tindràs a la teva disposició un equip de professionals experts en el sector, amb anys d’experiència en la reforma integral i l’interiorisme de la llar.

Avantatges de combinar diferents tipus de sòls

Si organitzes bé les teves idees i aconsegueixes fer una gran combinació entre dos tipus de sòl diferents t’esperen nombrosos avantatges a l’hora de percebre l’espai a la teva llar. Aquestes són algunes de les més importants:

Delimitació d’ espais

La combinació de dos sòls diferents pot ajudar a delimitar visualment els espais a la teva llar. Per exemple, pots utilitzar un terra de fusta a la sala d’estar i una rajola ceràmica a la cuina. Aquesta distinció de materials i colors ajuda a separar de manera efectiva dues àrees, creant una sensació d’ordre i organització a la teva llar.

En optar per un terra de fusta a la sala d’estar, se li proporciona un ambient càlid i acollidor. La fusta és un material que aporta calidesa i s’associa amb la comoditat. Mentrestant, a la cuina, on la neteja i la funcionalitat són prioritàries, es podria triar rajolises ceràmiques o de porcellana. Aquests materials són duradors, fàcils de netejar i resistents a la humitat i les taques, la qual cosa és essencial en un espai de cuina.

Transició entre ambients

Quan combbes diferents tipus de sòls, pots aconseguir una transició suau i elegant entre diferents ambients. Per exemple, si tens una habitació que es connecta amb un passadís, triar un sòl que s’adapti a ambdós espais permet una transició visualment atractiva i funcional entre ells, evitant barreres visuals.

En cases amb un disseny obert, la combinació de sòls pot actuar com un pont estilístic entre diverses zones, permetent que hi hagi una cohesió visual malgrat la diversitat de materials.

Funcionalitat específica

Cada tipus de sòl té les seves pròpies característiques i avantatges. Aquesta és la raó per la qual no tries el mateix tipus de sòl per a la teva cambra de bany que per a la cuina o la sala d’estar. Criteris com la facilitat de neteja, la comoditat o la sensació tèrmica a l’hora de trepitjar poden ser determinants si vols prendre la teva decisió.

Afegeix valor estètic a la teva llar

Si vols que la teva llar reflecteixi i destaqui la teva personalitat i estil, ho faràs amb una bona elecció de sòls. Això farà que el teu habitatge sembli tret d’un autèntic anunci o d’una portada d’una revista de decoració.

Major valor de revenda

De la mateixa manera que la gent que visiti casa teva apreciarà el bonic i estètica que la tens, el mercat també sabrà apreciar-ho. Això es tradueix a poder atraure més i millors compradors si tens la intenció de vendre el teu immoble i, per suposat, obtenir un major rèdit econòmic.

Claus per a una transició perfecta entre sòls

Si vols passar d’un terra a un altre però no saps com fer-ho, no et preocupis. A continuació, et donem una sèrie de consells perquè la transició entre els diferents dissenys del teu sòl sigui suau i agradable a la vista:

Tria els materials adequats

El més important és seleccionar materials que siguin compatibles entre si i que s’ adaptin a les necessitats de cada zona. Si estàs combinant fusta amb rajola, per exemple, assegura’t que ambdues superfícies tinguin un gruix similar. També és fonamental mesurar la resistència i durabilitat dels materials, especialment si són zones propenses a mullar-se o per les quals transitaràs amb molta freqüència.

Usa perfils de transició

Aquests perfils són elements clau que s’instal·len en el punt d’unió entre els dos tipus de sòls i ajuden a ocultar la transició. Poden ser de diversos materials, com alumini, fusta o plàstic, i els tindràs disponibles en diferents estils i acabats. Quan utilitzes perfils de transició, no només aconsegueixes una transició visualment agradable, sinó que també protegeixes la vora dels sòls i evites possibles danys per desgast.

Posen atenció a la direcció i patrons

Si estàs combinant sòls amb patrons, com rajoles ceràmiques, assegura’t que els patrons coincideixin o s’alineïn de manera harmoniosa a la zona de transició. A més, la direcció d’instal·lació dels sòls, com la fusta, pot influir en com es percep la transició.

Inspiracions creatives per combinar sòls

Si estàs mancat d’idees, aquí et donem algunes senzilles però efectives per realitzar la millor combinació entre els teus sòls.

Fusta i marbre

Dos clàssics que mai fallen. La fusta i el marbre són dos elements que porten ja molts anys sent referents a l’hora de col·locar sòls en llars de tot el país. Gràcies als diferents acabats i colors disponibles d’ambdós materials, en podràs triar dos que casin correctament i realitzar una transició neta.

Ciment i rajols ceràmiques

Per a superfícies més exposades i sofertes com el bany o la cuina, aquest tipus de sòls poden marcar la diferència. Necessitaràs tota la resistència possible ja que són habitacions que patiran més cops, vessament de líquids o accidents similars.

Vinil i pedra

La combinació de vinil i pedra és ideal si desitges aconseguir l’aparença natural de la pedra però amb una sensació més càlida i còmoda. Pots utilitzar vinil en àrees d’estar i dormitoris per crear una sensació acollidora, i després fer la transició cap a la pedra en àrees com el vestíbul o l’entrada.

Parquet i terrat

El parquet, amb el seu aspecte clàssic de taulons de fusta, pot ser una tria encantadora per als dormitoris, mentre que el terrat, amb el seu caràcter únic i patrons llallamners, pot ser perfecte per a àrees d’ estar o la cuina. Aquesta combinació crea una estètica retro amb un toc contemporani.

Bamboo i resina epoxi

Una combinació una cosa inusual, per a què enganyar-nos, però molt efectiva. El bamboo aporta un aspecte natural i ecològic, mentre que la resina epoxi pot crear superfícies brillants i resistents. Pots utilitzar el bamboo en àrees de relaxació, com un racó de lectura, i després fer la transició cap a la resina epoxi en àrees de més desgast.

Principals dificultats a l' hora de combinar sòls

Per suposat, aquesta tasca no és tan senzilla com llegir un article i seguir un parell de consells. Hauràs de tenir en compte factors importants per als quals, molt probablement, sigui interessant comptar amb assessorament professional.

Diferències d’ alçada i anivellament

Les transicions abruptes entre sòls amb diferents alçades poden representar un risc d’ entrebanc o caiguda, especialment en àrees d’ alt trànsit. Per abordar aquesta dificultat, és essencial anivellar adequadament la base abans de la instal·lació i utilitzar perfils de transició per crear una superfície uniforme i segura.

Qüestions de durabilitat i manteniment

Alguns sòls, com la fusta, poden ser més propensos a ratlar-se o danyar-se, mentre que d’ altres, com les rajoves ceràmiques, són resistents però poden requerir un manteniment constant, com la neteja de les juntes.

Necessites inspiració per als teus sòls?

Si estàs mancat d’idees i necessites un extra d’inspiració per triar el terra de la teva llar, no et preocupis. Ruminteriors posa a la teva disposició el seu servei d’interiorisme a Barcelona. El nostre equip de professionals escoltarà les teves idees, analitzarà les teves expectatives i et proposarà solucions ideals a la teva mida.